Πάστα φλόρα
Απλή, εύκολη στην εκτέλεση και πεντανόστιμη. Ετοιμάστε κι εσείς αυτή την πάστα φλόρα, αλλά να είστε προετοιμασμένη ότι δεν θα μείνει ψίχουλο για την επόμενη μέρα!
Θα χρειαστείτε:
2 φλιτζάνια βούτυρο
5 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 σφηνάκια κονιάκ
1 κουταλάκι κανέλα
2 αβγά
2 κουταλάκια baking powder
1 βάζο μαρμελάδα, ό,τι γεύση προτιμά η οικογένεια
Ξεκινάμε:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τους κρόκους των αβγών.
Μετά βάζουμε στο μίξερ, τους αναδευτήρες για ζύμωμα, και ρίχνουμε το αλεύρι, το baking, την κανέλα, το κονιάκ.
Ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει πια η ζύμη στον κάδο.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 τεμάχια. Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή φόρμα, και στρώνουμε τη μισή ζύμη.
Παίρνουμε λίγη απ’ την υπόλοιπη μισή ζύμη, φτιάχνουμε ένα κορδόνι, πάχους όσο το δάχτυλό μας, και το «κολλάμε» περιμετρικά στο ταψί.
Για να κολλήσει, χρησιμοποιούμε το ασπράδι απ’ τα αβγά.
Στρώνουμε ομοιόμορφα την μαρμελάδα.
Κατόπιν, φτιάχνουμε κορδόνια ζύμης, πάχους όσο το δάχτυλό μας, και τα «κολλάμε» πάνω απ’τη μαρμελάδα, από άκρη σε άκρη του ταψιού. Και πάλι χρησιμοποιούμε το ασπράδι απ’ τα αβγά ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους.
Ψήστε την πάστα φλόρα για 30 – 40’, στους 170 βαθμούς και … καλοφάγωτη!.infokids