Πικάντικα κεφτεδάκια με μακαρόνια
Τι χρειαζόμαστε:
Για τα κεφτεδάκια:
1 κ. κιμά άπαχο
1 αυγό
1/4 φλ. φρυγανιά τριμμένη
2-3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 καρότα ψιλοκομμένα
αλατοπίπερο
κύμινο, κόλιανδρο
μπούκοβο, τζίντερ
λίγο σέλινο ή δυόσμο
Για τη σάλτσα:
6 μέτριες ντομάτες χοντροκομμένες
1/2 ποτήρι κρασιού κέτσαπ πικάντικη
1/2 ποτήρι κρασιού λευκό ξύδι
3 κ.σ. καστανή ζάχαρη (προαιρετικά)
δυόσμο ή βασιλικό
1 πιπεριά κόκκινη ή πράσινη σε μπαστουνάκια
3 καρότα σε μικρά μπαστουνάκια ή λεπτές φέτες
2 σκ. σκόρδο
λάδι για το τηγάνι
μακαρόνια ή ρύζι για να συνοδεύσουμε τα κεφτεδάκια
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Με κρεατικά
Μέθοδος
Κατσαρόλας
Περιέχει
Αβγά
Ντομάτες
Σκόρδο
Ζυμαρικά
Πιπεριές
Σερβίρει
6-8 άτομα
AdTech Ad
Πώς το κάνουμε:
Βήμα 1 1) Βάζουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά του κιμά, ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε 30΄στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις.
Βήμα 2 2) Ετοιμάζουμε τα υλικά της σάλτσας, κόβουμε τις ντομάτες μας σε κυβάκια, την πιπεριά σε μπαστουνάκια, το σκόρδο σε φετάκια.
Βήμα 3 3) Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι 1 ποτ. κρασιού λάδι να ζεσταίνεται. Πλάθουμε μέτρια κεφτεδάκια.
Βήμα 4 4) Τα ρίχνουμε στο τηγάνι να σοταριστούν καλά, περίπου 8 λεπτά, χωρίς να τα αλευρώσουμε.
Βήμα 5 5) Προσθέτουμε τα καρότα, πιπεριά σκόρδο να σοταριστούν και να μαλακώσουν, γυρίζοντας προσεχτικά τους κεφτέδες μας.
Βήμα 6 6) Τέλος ρίχνουμε το ξύδι την κέτσαπ και ντομάτες.
Βήμα 7 7) Σιγοψήνουμε το φαγητό μας για 10 λεπτά να δέσουν τα υλικά.
Βήμα 8 8)
Βράζουμε τα μακαρόνια όπως κάνουμε πάντα και τα σερβίρουμε με τα κεφτεδάκια μας,πασπαλίζουμε τριμμένη παρμεζάνα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Υπάρχουν έτοιμα μείγματα μπαχαρικών στα σούπερ μάρκετ. Η ποσότητα των μπαχαρικών εξαρτάται από το πόσο πικάντικο θέλουμε το φαγητό μας.sintagespareas.gr/
Διαβάστε κι άλλες συνταγές ΕΔΩ