Menu

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Μυδοπίλαφο με σάλτσα κρασιού

Μυδοπίλαφο με σάλτσα κρασιού



Υλικά για 4 άτομα :
2,5 φ.τ. σπυρωτό ρύζι
250γρ. καθαρισμένα μύδια
2 κ.σ. αρακάς
2 κ.σ. καλαμπόκι
2 κ.σ. καρότο σε κύβους
2 μεγάλα κρεμμύδια
3/4 φ.τ. λάδι
Για τη σάλτσα:
6 γ.κ.σ. μαγιονέζα
1 φ.κ. άσπρο κρασί
6 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.γ. καφτερή μουστάρδα
½ σκελίδα κοπανισμένο σκόρδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση :

Βράζετε τα μύδια σε ελάχιστο νερό. Στραγγίζετε, χωρίς να πετάξετε το ζωμό τους. Σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τον αρακά, το καρότο, το καλαμπόκι και τα μύδια στο λάδι για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτετε το ζωμό και τόσο νερό ώστε το σύνολο (ζωμός+νερό) να είναι 6,5 φ.τ. 'Οταν πάρει βράση ρίχνετε το ρύζι, χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το αλατοπίπερο. Αναμειγνύετε καλά όλα τα υλικά της σάλτσας εκτός από το κρασί, το οποίο ρίχνετε την τελευταία στιγμή πριν το σερβίρισμα. Απλώνετε σε πιατέλα μαρουλόφυλλα και αδειάστε το ρύζι (αφού κρυώσει) από φόρμα του κέικ. Περιχύνετε τη σάλτσα.fora.gr

Δείτε κι άλλες συνταγές ΕΔΩ