Menu

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Σφολιατίνες με κρέμα




Υλικά:
1 συσκευασία σφολιάτα (2 φύλλα)
Μαρμελάδα βερίκοκο ή κάποια άλλη της αρεσκείας σας
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
500 ml γάλα
100 γρ ζάχαρη
2 αυγά
50 γραμ. corn flour
2 βανίλιες
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με το μισό γάλα, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το corn flour. Βάζετε σε κατσαρολίτσα το υπόλοιπο γάλα να βράσει. Προσθέτετε το μείγμα των υλικών που έχετε χτυπήσει προηγουμένως και ανακατεύετε μέχρι να πήξει σε χαμηλή φωτιά.
Σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει χτυπάτε την κρέμα για λίγο στο μίξερ να αφρατέψει. Κόβετε το κάθε φύλλο της σφολιάτας στα 4 ώστε να έχετε 4 τετράγωνα κομμάτια. Γεμίζετε κάθε κομμάτι με 2-3 κουταλιές απ την κρέμα και παίρνοντας τις 4 γωνίες τις ενώνετε στο κέντρο σχηματίζοντας ένα τετράγωνο φάκελο.
Αραδιάζετε τα τετράγωνα σε ταψί και ψήνετε στους 190 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο ώσπου να ροδίσουν. Μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο απλώνετε πάνω τους τη μαρμελάδα και, αν θέλετε, μπορείτε να τα πασπαλίσετε και με λίγη κανέλα.psaksesintages