Menu
▼
Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014
Κρύο κέικ σοκολάτας με κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 αέρα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γαλακτος NOYNOY και την σοκολάτα σε κομμάτια. Ανακατεύουμε να λιώσουν, όχι να βράσουν. Σε μπολ βάζουμε τα αυγά, το αλεύρι την ζάχαρη, την βανίλια και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε καλά και τα προσθέτουμε στο σοκολατένιο γάλα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε να πήξουν ελαφρά σε μέτρια φωτιά. Προσοχή όχι να βράσουν. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά φόρμα δαχτυλίδι 20-22 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς αέρα για 25΄. αφού κρυώσει λίγο το βάζουμε ψυγείο. Σερβίρεται πάντα παγωμένο με παγωτό κρέμα και φρούτα.
Mερίδες: 8
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 25 λεπτά
Υλικά συνταγής
200 γρ. σοκολάτα 60% ή 70% 400ml γάλα πλήρες 150ml κρέμα γάλακτος NOYNOY 35% 40 γρ. αλεύρι 1 πρέζα αλάτι 1 βανίλια 4 αυγά 60 γρ. ζάχαρηargiro.