Menu

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο




Υλικά:
350 γρ. βρώσιμα ροδοπέταλα (από αράντιστα εκατόφυλλα τριαντάφυλλα κήπου)
1½ λίτρο νερό
χυμός από 1 λεμόνι
350 γρ. νερό
1½ κιλό ζάχαρη
Εκτέλεση:
Αφαιρείτε τη λευκή βάση από τα ροδοπέταλα. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το 1½ λίτρο νερό και όταν βράσει ρίχνετε τα ροδοπέταλα. Τα αφήνετε για 2-3 λεπτά να βράσουν. Τα σουρώνετε και ρίχνετε από πάνω τον χυμό λεμονιού. Τα ξεχωρίζετε με τα δάχτυλά σας.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα τα 350 γραμμ. νερό με τη ζάχαρη και την τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά. Αφήνετε να βράσει χωρίς να ανακατεύετε έως ότου η θερμοκρασία φτάσει στους 105-106οC (θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής). Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα σε αυτό το σιρόπι τα ροδοπέταλα. Αφήνετε για 12 ώρες και ξαναβράζετε σε σιγανή φωτιά έως ότου τα ροδοπέταλα γίνουν διάφανα.mama365