Μπουτάκια με χυλοπίτες
180 γρ. βούτυρο κλασικό
• 8 μπουτάκια κοτόπουλο
• 500 γρ. ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες
• 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
• 120 ml κόκκινο κρασί ξηρό
• 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
• ½ κιλό χυλοπίτες
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• 1 ζωμό κότας Knorr «Σπιτικός»
• ½ ξύλο κανέλας
• 2-3 σπόρους μπαχάρι
• 1 φύλλο δάφνης
• 200 γρ. τριμμένη γραβιέρα Νάξου
• ανάλογο αλάτι, πιπέρι
Υλικά
χυλοπίτες -
κοτόπουλο -
αλάτι -
μπαχάρι -
πιπέρι -
κανέλα -
δάφνη -
ντοματοπελτές -
βούτυρο -
χυλοπίτες -
κοτόπουλο -
κρεμμύδι -
σκόρδο -
ντομάτα -
κόκκινο κρασί -
Εκτέλεση
1. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε το μισό βούτυρο και το λιώνουμε σε δυνατή θερμοκρασία.
2. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μέσα τα μπουτάκια. Τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο καθώς και τα μπαχαρικά, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα έως ότου μαλακώσουν.
3. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τον ζωμό Knorr μαζί με τις ντομάτες και τον πελτέ, και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει ο κύβος. Αφήνουμε 20-30 λεπτά έως ότου μαγειρευτούν τα μπουτάκια.
4. Παράλληλα, βράζουμε τις χυλοπίτες και σουρώνουμε. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, ρίχνουμε τις χυλοπίτες και ανακατεύουμε.
5. Σερβίρουμε τα μπουτάκια μαζί με τις χυλοπίτες και προσθέτουμε από πάνω την τριμμένη γραβιέραtoarkoudi