Menu

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Φάβα

Υλικά :


500 γρ. φάβα
1.5 λίτρο νερό
1 κραμμύδι
2 πατάτες
2 πιπεριές
Αλάτι
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
4-5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος ή ρίγανη
Χυμός λεμονιού

Εκτέλεση :

Βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας τη φάβα, το νερό, το κρεμμύδι κομμένο στα 4, τις πατάτες, τις πιπεριές κομμένες, το αλάτι και το μισό αλάτι.  Όταν βράσουν, πολτοποιούμε το μείγμα της φάβας στο μπλέντερ. Σερβίρουμε το φαγητό και το πασπαλίζουμε με τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Χτυπάμε το λαδολέμονο και περιχύνουμε με αυτό τη φάβα. Αντί για άνηθο, μπορούμε να βάλουμε επάνω στη φάβα ρίγανη.