Menu

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Γλυκό του κουταλιού καρύδι



Υλικά:
1 κιλό καρυδάκι πράσινο
1 κιλό ζάχαρη
1½ ποτήρι νερό
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Λίγα μοσχοκάρφια (γαρίφαλα)
Εκτέλεση:
Διαλέγετε τρυφερά και μικρά πράσινα καρυδάκια. Φοράτε γάντια γιατί βάφουν πολύ το δέρμα. Με πολύ κοφτερό μαχαιράκι καθαρίζετε εξωτερικά τη λεπτή τους φλούδα. Ύστερα κόβετε λίγο τις δύο κορυφές από κάθε καρυδάκι. Τα ζεματάτε για 2΄-3΄ σε νερό που βράζει. Επαναλαμβάνετε άλλες δύο φορές τη διαδικασία. Τα στραγγίζετε.
Αφού κρυώσουν, τα τρυπάτε στην πλευρά του κοτσανιού και τα ζουλάτε να στραγγίσουν καλά. Καρφώνετε σε καθένα από 1 μοσχοκάρφι. Βάζετε τη ζάχαρη και το νερό να πάρουν βράση. Προσθέτετε τα καρυδάκια. Ξαφρίζετε. Τα βράζετε για 15΄-20΄ και μετά αφήνετε το γλυκό να κρυώσει στην κατσαρόλα.
Ξαναβάζετε το γλυκό στη φωτιά για να δέσετε σωστά το σιρόπι. Αφού δέσει, προσθέτετε το χυμό λεμονιού. Μόλις κρυώσει, βάζετε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.
- See more at: http://www.mama365.gr/14050/prototypes-syntages-gia-glyka-toy-koytalioy.html#sthash.9zwbpc5W.dpuf