Menu

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Cupcakes με ινδοκάρυδο και σιρόπι

Cupcakes με ινδοκάρυδο και σιρόπι




Τι χρειαζόμαστε:
2 μεγάλα αυγά
175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. baking powder
1/4 κ.γ. αλάτι
113 γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
120 ml γάλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/8 κ.γ. κρεμόριο
3 κουταλιές σούπας ινδοκάρυδο (το οποίο ρίχνουμε μέσα στο γάλα)
Σιρόπι
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερό
1 ξυλαράκι κανέλα
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Cupcakes και muffins
Σιροπιαστά γλυκά
Διατροφή
Χορτοφαγική
Περιέχει
Καρύδα
Αβγά
Γάλα
Φτιάχνει
12 κεϊκάκια

Πώς το κάνουμε:

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια, βάζοντας τα σε δύο διαφορετικά μπολ. Αφήνουμε έτσι σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά.
Σε μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και το αλάτι.
Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τα 150 γρ. από τα 200 γρ. ζάχαρης. Χτυπάμε για 3 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα και προσθέτουμε ένα-ένα τους κρόκους, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σε τρεις δόσεις το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα (το οποίο περιέχει και το ινδοκάρυδο), αρχίζοντας και τελειώνοντας με το αλεύρι.
Σε άλλο μπολ, χτυπάμε, με το ειδικό εξάρτημα για μαρέγκες, τα ασπράδια μέχρι να αφρίσουν, και προσθέτουμε το κρεμόριο. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 50 γρ. ζάχαρης. Χτυπάμε μέχρι η μαρέγκα μας να σφίξει.
Με σπάτουλα, προσθέτουμε τη μαρέγκα στη ζύμη και ανακατεύουμε κάνοντας ελαφρές κυκλικές κινήσεις από τον πάτο του μπολ προς τα πάνω, διπλώνοντας έτσι τη μαρέγκα στο μείγμα.
Βάζουμε το μείγμα μας σε φόρμα για κεϊκάκια, αφού πρώτα τοποθετήσουμε χάρτινες θηκούλες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 20 λεπτά.
Μόλις ψηθούν τα κεϊκάκια, τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.sintagespareas