Menu

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Πικάντικη παραδοσιακή φασολάδα με καπνιστή πάπρικα

Πικάντικη παραδοσιακή φασολάδα με καπνιστή πάπρικα








Η πάπρικα περιέχει το συστατικό καψαϊσίνη, που σχετίζεται με πολλαπλά οφέλη για την καλή υγεία. Όταν μπαίνει σε ένα φαγητό όπως η φασολάδα, με πολλά λαχανικά και ελαιόλαδο, το αποτέλεσμα μόνο υγιεινό μπορεί να είναι.


Υλικά για 2 άτομα
250γρ φασόλια ξερά
1 ½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή

Εκτέλεση
Βάζουμε τα φασόλια για 12 ώρες σε νερό για να φουσκώσουν. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε, βάζουμε καθαρό νερό και τα βράζουμε. Αφαιρούμε τον αφρό που βγαίνει στο βράσιμο και στη συνέχεια τα σουρώνουμε και πάλι και βάζουμε καθαρό ζεστό νερό ώστε να σκεπάζει κατά 2 δάχτυλα τα φασόλια. Προσθέτουμε το κρεμμύδι πολτοποιημένο και βράζουμε για 5 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό και τον πελτέ ντομάτας, 1 κουταλιά λάδι, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι τα φασόλια να μαλακώσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε το λεμόνι και βράζουμε για ακόμη 2-3 λεπτά ώστε να χυλώσει το φαγητό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο ωμό.neadiatrofis