Menu

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Μπρουσκέτες με σκορδάτα μανιτάρια

Μπρουσκέτες με σκορδάτα μανιτάρια





Υλικά

60 ml ελαιόλαδο
150 γρ. μικρά λευκά μανιτάρια
2 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια
1 κουτ. σούπας κονιάκ (ή κρασί)
2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
4 φέτες ψωμί, της αρεσκείας μας
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες 4
Προετοιμασία 5΄ Μαγείρεμα 10΄
ΔιαδικασίαΣκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια νοτισμένη πετσέτα και τα κόβουμε στα δύο.

Σοτάρουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο στο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά για 3 - 4 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε τα φύλλα μαϊντανού, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.

Ψήνουμε το ψωμί στην τοστιέρα ή στο γκριλ και μοιράζουμε επάνω το μείγμα μανιταριών. Σερβίρουμε τις μπρουσκέτες ζεστές.gastronomos