Menu

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Καρυδόπιττα

Καρυδόπιττα







ΥΛΙΚΑ

10 αυγά
10 κουταλιές ζάχαρη
10 κουταλιές σιμιγδάλι
10 κουταλιές καρύδια αλεσμένα
1 κουταλάκι κανέλλα (σκόνη)
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο (σκόνη)


για το σιρόπι

3 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
λίγες σταγόνες λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα ασπράδια απο τα αυγά με 2-3 σταγόνες νερό μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας ελαφρά να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα.
Προσθέτουμε λίο-λίγο το σιμιγδάλι ανακατεύοντας πάλι ελαρά.
Προσθέτουμε τους κρόκους, τα καρύδια, την κανέλλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε λαφρά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί (30cm-32cm), και πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι.
Ψήνουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο 1h περίπου χωρίς να ανοίξουμε καθόλου το φούρνο για να μην ξεφουσκώσει.
Αφού το βγάλουμε απο το φούρνο και κρυώσει, το κόβουμε σε ρόμβους και περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι.
Αφήνουμε το γλυκό για 1h-2h να αποροφίσει το σιρόπι.
για το σιρόπι

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και αφού πάρει βράση το αφήνουμε για 4′.
Προσθέτουμε τις σταγόνες λεμονιού και το αφήνουμε για 1′ ακόμη.mageirevo