Menu

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ψάρια ψητά με πέστο φρέσκων μυρωδικών

Ψάρια ψητά με πέστο φρέσκων μυρωδικών



ΥΛΙΚΑ





Για το πέστο
150 γρ. φύλλα από μαϊντανό, δυόσμο, βασιλικό
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. μουστάρδα απαλή
50 γρ. κουκουνάρι ελαφρώς ψημένο
4 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο
Χυμό από ένα λεμόνι
Για τα ψάρια
1 κ.γλ. ρίγανη
1/2 κ.γλ. εστραγκόν
Αλάτι και πιπέρι
1 φέτα πράσινη πιπεριά + 1 φέτα λεμόνι για το κάθε ψάρι


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε τα ψάρια στη σχάρα στο ταψί ή τα τυλίγουμε σε λαδόκολλα αν θέλουμε να κρατήσουν όλο το θαλασσινό άρωμά τους.
Ανοίγουμε τα ψάρια και τα πασπαλίζουμε με ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και εστραγκόν, πρώτα εσωτερικά και μετά εξωτερικά.
Βάζουμε στο εσωτερικό των ψαριών μια φέτα λεμόνι και από μία φέτα πιπεριάς.
Ετοιμάζουμε το πέστο
Βάζουμε όλα τα υλικά για το πέστο στο multi και τα αλέθουμε τόσο όσο να έχουμε μια σχετικά λεία σάλτσα.
Σερβίρουμε τα ψάρια με λίγο κρεμμύδι και σάλτσα πέστο και τα συνοδεύουμε με χωριάτικη σαλάτα.tantekiki