Menu

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Κομπόστα δαμάσκηνου

Κομπόστα δαμάσκηνου


Υλικά

  • 300ml βραστό νερό
  • 150γρ. ζάχαρη άχνη
  • 500γρ. δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 3-4 αστεροειδής γλυκάνισους

Εκτέλεση

Βάζουμε το ζεστό νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα την οποία βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει για 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, τη κανέλα και το γλυκάνισο και σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά.
Αφαιρούμε τα δαμάσκηνα και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε τη σάλτσα, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να δέσει. Στη συνέχεια περιχύνουμε τα δαμάσκηνα με τη σάλτσα και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν το σερβίρισμα.recipesofgreece