Menu

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Κομπόστα Αχλάδι

Κομπόστα Αχλάδι






ΥΛΙΚΑ
5-6 μεγάλα αχλάδια
1 φλιτζάνι γλυκού ζάχαρη
1 φλιτζάνι άσπρο κρασί γλυκό
2 φλυτζάνια νερό
Κανέλα
1 ποτήρι του λικέρ cointreau

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα αχλάδια, αφαιρούμε τα κουκούτσια και κόβουμε σε τέταρτα.
Ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το κρασί στη χύτρα και τα αφήνουμε να βράσουν για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και το cointreau. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνουν τα φρούτα όσο μαλακά τα θέλουμε.glikotoukoutaliou