Κομπόστα Αχλάδι
ΥΛΙΚΑ
5-6 μεγάλα αχλάδια
1 φλιτζάνι γλυκού ζάχαρη
1 φλιτζάνι άσπρο κρασί γλυκό
2 φλυτζάνια νερό
Κανέλα
1 ποτήρι του λικέρ cointreau
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα αχλάδια, αφαιρούμε τα κουκούτσια και κόβουμε σε τέταρτα.
Ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το κρασί στη χύτρα και τα αφήνουμε να βράσουν για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και το cointreau. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνουν τα φρούτα όσο μαλακά τα θέλουμε.glikotoukoutaliou