Menu

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Στριφτή τυρόπιτα

Στριφτή τυρόπιτα


Υλικά
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 200 γρ. φέτα
  • 400 γρ. κασέρι ή γραβιέρα
  • 4 αβγά
  • 500 γρ. γάλα
  • 1 χουφτα μαιντανό ψιλοκομμένο
  • πιπέρι
  • φρέσκο βούτυρο
  • λίγο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε τη φέτα, προσθέτουμε το τριμμένο κασέρι ή τη γραβιέρα, 2 αβγά, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα, μέχρι να γίνει μια ομοιογενής μάζα και ρίχνουμε τον μαιντανό.
Βουτυρώνουμε τα φύλλα ένα ένα και απλώνουμε διαγωνίως λίγο από το μείγμα. Διπλώνουμε το κάθε φύλλο και το βουτυρώνουμε ξανά. Το διπλώνουμε σαν σαλάμι και αρχίζοντας από τη μια γωνία το στρίβουμε γύρω από τον άξονά του, δημιουργώντας το σχήμα τριαντάφυλλου (ή σαλιγκαριού). (Επίσης μπορούμε να βάλουμε λίγο μείγμα στη μέση του φύλλου κάθετα, να το διπλώσουμε στη μέση, να το βουτυρώσουμε και να το τυλίξουμε με τον ίδιο τρόπο).
Τοποθετούμε τις ατομικές πίτες σε βουτυρωμένο ταψί.
Χτυπάμε το γάλα με 2 αβγά στο μίξερ και περιχύνουμε τις τυρόπιτες. Αφήνουμε το ταψί με τις τυρόπιτες σκεπασμένο για 2 ώρες να απορροφήσει αρκετό γάλα.
Βάζουμε από ένα κομματάκι βούτυρο πάνω σε κάθε τριαντάφυλλο.
Ψήνουμε τις πίτες σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 C, μέχρι να ροδίσουν.