Menu

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Χοιρινό με πατάτες και αρωματική σάλτσα στο φούρνο

Χοιρινό με πατάτες και αρωματική σάλτσα στο φούρνο



Υλικά:

1 ½ κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε μικρά κομματάκια
2 κιλά πατάτες κομμένες για φούρνο

Για τη Σάλτσα:
2 κρεμμύδια ξερά
2 σκελίδες σκόρδου
2 πιπεριές πράσινες (χωρίς τα σπόρια)
3 κουταλιές σούπας γεμάτες πελτέ ντομάτας
½ κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας πάπρικα γλυκιά
1 κουταλάκι γλυκού γεμάτο ρίγανη
1 κουταλάκι γλυκού γεμάτο θυμάρι
¾ κούπας τσαγιού ελαιόλαδο
Πιπέρι, αλάτι


Εκτέλεση:
1.Τοποθετούμε το κρέας και τις κομμένες πατάτες μέσα σε μια γάστρα ή ταψί. Ρίχνουμε όλα τα υλικά της σάλτσας μέσα στο multi. Πολτοποιούμε.


2.Περιχύνουμε όλο το μίγμα της πολτοποιημένης σάλτσας επάνω από το κρέας και τις πατάτες. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια να πάει η σάλτσα παντού. Προσθέτουμε 1 ½ ποτήρι νερό για αρχή. Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι ή αν δεν έχουμε γάστρα καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο το φαγητό. Στο ενδιάμεσο ελέγχουμε να μή μείνει χωρίς νερό τα φαγητό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο επιπλέον μέχρι να ψηθεί .

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 210ο βαθμούς για 1 ½ ώρα περίπου. Έπειτα ξεσκεπάζουμε το φαγητό και αφήνουμε 6-7 λεπτά να πάρει ελαφρώς χρώμα.searchya.com

Δείτε κι άλλες συνταγές ΕΔΩ