Menu

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Πεϊνιρλί

Πεϊνιρλί





Υλικά

1 κούπα γάλα
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κ του γλυκού ζάχαρη
1/2 κ του γλυκού αλάτι
4 κουταλιές λάδι
αλεύρι όσο πάρει
Για τη γέμιση

κίτρινο τυρί τριμμένο
φέτες ζαμπόν
1 κουταλιά μουστάρδα
2/3 φλ του τσαγιού σάλτσα ντομάτας
λίγη ρίγανη
Εκτέλεση

Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το γάλα χλιαρό, μαζί με τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το λάδι.
Προσθέτουμε αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ωραία η ζύμη μας και να μην κολλάει.
Σκέπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να καθίσει για περίπου 20-30 λεπτά.
Στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη και πλάθουμε σε μακρόστενα κομμάτια
για να γίνουν μετά οι βαρκούλες. Αφήνουμε και πάλι να ξεκουραστεί
η ζύμη 15 λεπτά.
Έπειτα γεμίζουμε… ανακατεύουμε σε ένα φλυτζάνι τη μουστάρδα, τη ντομάτα και τη ρίγανη.
Απλώνουμε 1 κουταλιά σε κάθε πεινιρλί, μετά βάζουμε το ζαμπόν και τέλος το τυρί.
Κλείνουμε τις άκρες για να γίνουν οι βαρκούλες.
Ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψί ή σε λαδόκολλα στους 200 βαθμούς.

Tips
Για να ενωθούν καλύτερα οι άκρες της ζύμης για να γίνουν οι βαρκούλες, τις βρέχουμε με
λίγο νεράκι..recipesofgreece.gr