Menu

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Λεμονόπιτα

Μερίδες: 8



Χρ. Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρ. Ψησίματος: 25 – 28 λεπτά

Υλικά

Για την πίτα

1 φλιτζ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο

1 ½ φλιτζ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη

½ κ.γλ. αλάτι

4 μεγάλα αυγά

4 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

4 κ.σ. χυμό λεμονιού

½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1 ½ φλυτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το γλάσο λεμόνι

1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

5 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Για την πίτα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψί  22 εκ. Αλείφουμε με βούτυρο. Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε με την βοήθεια ενός μίξερ χειρός τη ζάχαρη, το αλάτι, το βούτυρο για 5΄ μέχρι να αφρατέψουν.  Σε ένα πιάτο χτυπάμε με πιρούνι τα αυγά , το ξύσμα λεμόνι, το χυμό λεμόνι και τα ρίχνουμε στο μείγμα με το βούτυρο. Χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 3΄μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και  χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στην προτελευταία σχάρα στης αντιστάσεις για 25-28΄λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα όντα την βάλουμε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Για το γλάσο: Σε ένα μπολ ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό και χτυπάμε ελαφρά με ένα αυγοδάρτη. Απλώνουμε την μισή ποσότητα και αφήνουμε για 15΄. Απλώνουμε και την υπόλοιπη ποσότητα γλάσο και αφήνουμε να σκληρύνει. Κόβουμε και σερβίρουμε.genenutrition.gr


Διαβάστε κι άλλες συνταγές ΕΔΩ