Λευκή Τούρτα με Αμύγδαλα
Υλικά:
2 δίσκοι παντεσπάνι βανίλια ή
Σπιτικό (εδώ όπως στηΤούρτα Βανίλιας με Ανανά )
Σιρόπι:
1 κούπα τσαγιού νερό
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας σιρόπι από γλυκό κεράσι ή γλυκόζη
1 βανίλια
Κρέμα:
1 φάκελο έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής για μιλφέι ή βανίλια
Ανάλογο γάλα (σύμφωνα με οδηγίες συσκευασίας)
Επιπλέον:
500ml κρέμα γάλακτος (ιδανική για σαντιγί που δεν είναι τελείως άγλυκη, υπάρχει στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
1½ κούπα τσαγιού καβουρντισμένο αμυγδαλάκι φιλέ
8-10 κερασάκια μαρασκίνο
Εκτέλεση:
1.Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά του σε ένα κατσαρολάκι να πάρουν 4-5 βράσεις σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
2.Ετοιμάζουμε τη κρέμα μιλφέι σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί και προσθέτουμε 1 ½ κούπα τσαγιού από αυτή μέσα στη κρέμα που ετοιμάσαμε πριν, ανακατεύουμε καλά. Την υπόλοιπη θα τη χρησιμοποιήσουμε για την επικάλυψη - διακόσμηση της τούρτας.
3. Τοποθετούμε τον ένα δίσκο παντεσπάνι σε μια πιατέλα και με ένα πινέλο βρέχουμε την επιφάνειά του με το μισό σιρόπι. Πασπαλίζουμε με 2-3 κουταλιές σούπας από το καβουρντισμένο αμυγδαλάκι και έπειτα απλώνουμε ομοιόμορφα τη κρέμα . Τοποθετούμε τον άλλο δίσκο παντεσπάνι από πάνω και βρέχουμε με το υπόλοιπο σιρόπι. Απλώνουμε τη σαντιγί σε όλη τη τούρτα ομοιόμορφα με μια μαρίζ - αν θέλουμε κρατάμε λίγη για να κάνουμε ροζέτες.
Η διακόσμηση της τούρτας γίνεται ανάλογα με το γούστο σας, αφήστε τη φαντασία σας να το κάνει!!! Εγώ σας δείχνω το δικό μου τρόπο παρακάτω.
Τοποθετούμε τη τούρτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες και μετά σερβίρουμε.eleniscooking
Δείτε κι άλλες συνταγές ΕΔΩ